Suomalainen utopia

Kirjoitan lastenkirjojen lisäksi romaaneja, runoutta, kaunokirjallista esseistiikkaa ja tietokirjoja. Käytän niissä kuitenkin usein samanlaisia fantastisia elementtejä kuten lastenkirjoissakin. Esikoisromaanini Jumalankoirat (Sammakko 2017) kertoi ihmissudeksi väitetystä miehestä 1600-luvun lopun Virossa, toisen romaanin Luumun polte (Gummerus 2019) kertoja oli mustarastas. Kolmas romaanini Suomalainen utopia (Enostone 2021) on taas puhdasverinen utopiaromaani, joka kertoo turkulaisten kadunmiesten kuvittelemasta paremmasta maailmasta. Neljäs romaanini ilmestyy keväällä 2022 nimellä Johannes-Andreas (Like) ja se käy tutkii Viron ja Neuvostoliiton alistussuhdetta 1980-luvulla kuolleen rikollisen näkökulmasta.

Romaanejani on kutsuttu maagisen realismin keinoja hyödyntäviksi tai spekulatiiviseksi fiktioksi, joten niissä hyödynnetään usein samoja elementtejä kuin lastenkirjoissakin. En ole koskaan elänyt kovinkaan realistisessa maailmassa, jos sellaista nyt onkaan.

Löydät lisää aikuisille kirjoitetuista kirjoista osoitteesta http://www.suomalainenutopia.com. Olen hieman vakavampi sen sivuston kuvissa.