Majakkalaakson lokikirja

Turun kirjamessujen ohjelma

Hyvät ystävät ja maanihmiset! Olen iloissani päästessäni pitkästä aikaa kirjamessuille Turkuun vuoden tyhjäkäynnin jälkeen. Listaan alle paikat, joissa olen varmasti. Tule kuuntelemaan, tapaamaan ja juttelemaan! Perjantai  15.30–15.50Kuisti B-halliSuomalainen utopia Romaani, pamfletti ja toimenpide-ehdotus, jota kirjoittaja on kirjoittanut useamman vuoden. Haastattelijana Kalle Niinikangas. 16.25–16.50 Jukola 2. krsMillaista on kaksikielinen runous?Entä sekakielinen? Vironsuomalaiset runoilijat Heidi Iivari: Tarton sarjarakastaja.Continue reading “Turun kirjamessujen ohjelma”

Neljän lastenkirjan syksy

Syksy saa ja kirjoja alkaa tulla enemmänkin ulos. Tänä syksynä niitä on kerääntynyt peräti viisi, joista Anu-Riikka Lampisen kuvittama Kiukkumielen ihmeellinen satukirja on jo julkaistu elokuun lopussa. Nyt painoon lähtivät Pete Revonkorven kanssa tehty kaunis Tyttö nimeltä Margariini sekä Minna Mäkipään vauhdikkaalla kuvituksella varustettu hupaisa Tanssi, Kalervo, tanssi. Hieman aiemmin painoon lähti aivan megakreisin hulvatonContinue reading “Neljän lastenkirjan syksy”

Tötterman

Sain ensimmäisen kerran mahdollisuuden lukea Töttermanin iltasaduksi. Kyseessä on kirjoittamani ja Ulla Saarin kekseliäästi kuvittama lastenkirja. Kuvasin tänä kesänä ilmestyneessä “Kiukkumielen ihmeellisessä satukirjassa” jo leikkiä lapsen näkökulmasta ja tässä kirjassa leikki on täysin pitelemätöntä. Tötterman on lapsen paras mielikuvituskaveri, joka juoksee ja sählää täysin pysähtymättä ja kulkee eteenpäin ilman ilman rajoitteita. Lapsi ihmettelee Töttermanin kauttaContinue reading “Tötterman”

Presidentin valitsemisen päivä

Kävimme tänään pitkästä aikaa kaupungissa pojan kanssa. Hän harjoittelee logopedin kanssa r-kirjainta, kun se ei oikein ole ottanut tullakseen täydellisenä. Pääkaupunkimatka sattuikin jännittävänä päivänä, sillä Toompealla äänestettiin Viron uudesta presidentistä. “Miksei Kersti Kaljulaid jatka presidenttinä?” kysyi poikani, mutta en osannut vastata. Virolainen presidentinvalinta on varsin kummallinen vehkeilyjen näyttämö eikä oikein istu länsimaiseen demokratiaan. No, käviContinue reading “Presidentin valitsemisen päivä”

Loading…

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.

Kuka minä?

Olen Ville, 39v, lastenkirjailija ja isä. Asun kahden majakan rantalaaksossa Pohjois-Virossa kuusivuotiaan Wernerin ja 37-vuotiaan Anniinan kanssa.

Lisää lastenkirjoistani
villehytonen.com

Lisää muista kirjoistani
suomalainenutopia.com

Subscribe to My Blog

Get new content delivered directly to your inbox.